Üldtingimused

Matkaauto rentimiseks esitab Rentnik kehtiva juhiloa ning isikut tõendava dokumendi (ID kaart või pass). Matkabussi rentimiseks peab Rentnik olema vähemalt 21-aastane ning omama vähemalt 2-aastast B-kategooria juhistaaži.  Rentnik võib sõiduki juhtimise loovutada kolmandale isikule üksnes juhul, kui Rendileandja on teinud sellekohase märke lepingusse. Loovutades juhtimisõiguse kolmandale isikule, on Rentnik kohustatud tutvustama talle lepingu tingimusi. Juhtimisõiguse loovutamine kolmandale isikule ei vabasta Rentnikku vastutusest käesoleva Lepingu tingimuste täitmise eest, sealjuures Rentnik vastutab kolmanda isiku tegevuse eest. Sõidukit on keelatud kasutada tasulise teenuse osutamiseks ja teiste sõidukite pukseerimiseks.

Broneerimine ja tagatisraha

Broneeringu kinnituseks loeme broneerimistasu tasumist. Broneerimistasu suurus on 500 €, mis jääb rendiaja lõpuni Rendileandjale tagatisrahaks. Rendi eest tasutakse täies mahus vahetult enne rendiperioodi algust. Broneeringu tühistamisel nädal enne rendiperioodi algust broneerimistasu ei tagastata. Broneeringu muutmine on võimalik minimaalselt 15 päeva enne rendiperioodi algust ja tasudes täies mahus uue perioodi rendisumma.  Tagatisraha tagastatakse 3 tööpäeva jooksul peale sõiduki tagastamist juhul kui sõidukil ei avastata varjatud vigu, ei laeku nõudeid kolmandatelt osapooltelt ning matkaauto on tagastatud vastavalt tagstustingimustele. Nõuded kolmandatelt osapooltelt kuuluvad Rentniku poolt täielikule hüvitamisele ka rendiperioodi järgselt.

Matkaauto üleandmine ja tagastamine

Rendiperiood algab esimesel rendipäeval kell 12:00 ning lõppeb rendiperioodile järgneval päeval kell 10:00, või vastavalt eelnevale kokkuleppele. Matkaauto antakse Rentnikule üle täis kütusepaagiga, koristatuna, täidetud veepaagiga, tühja reoveepaagiga ja wc kassetiga ning tehniliselt korras. Matkaauto üleandmisel sõlmitakse rendileping, millele märgitakse ka kõik sõiduki olemasolevad vigastused ja puudused. Rendileandja ei vastuta eelneva Rentniku poolt põhjustatud sõiduki puuduste, vigastuste ja rendiperioodi alguse hilinemise või ärajäämise eest.  Sõiduk tuleb tagastada kokkulepitud ajal ja kohas. Sõiduki mittetagastamisele kokkulepitud ajal ja kohas võib rendileandja teavitada politseid sõiduki
kadumisest. Rendiperioodi ületamisel ilma Rendileandja nõusolekuta, on Rentnikult õigus nõuda kahekordset renditasu ületatud aja eest ja järgmise Rentniku kahjude korvamist.  Enne tagastamist tuleb matkaauto salong hoolikalt puhastada, tühjendada vesi paagist ja wc kassetist. Rendileandjal on õigus tagatisrahast pidada kinni koristusraha, kui sõiduk ei ole Rentniku poolt koristatud. Sisekoristuse hind 100 €, wc kasseti tühjendamine 50 €, reoveepaagi tühjendamine 25 €.  

Sõiduk tuleb tagastada täis kütusepaagiga. Paagi täitmine Rendileandja poolt on 10€ + kütuse maksumus vastavalt tagastushetkel kehtivale Terminal Oil hinnakirjale. Sõiduki tagastamisel teostavad Rentnik ja Rendileandja sõiduki esmase ülevaatuse. Vead, mis tekkisid rendiperioodil, hüvitab Rentnik autoesinduse hinnakirja alusel ja peetakse kinni broneeringu summast. 

 

Kindlustus ja vastutus

Matkaauto rendihind sisaldab kaskokindlustust (avarii, vandalism) rentniku omavastutusega. Ärandamise või varguse korral on Rentnik kohustatud Rendileandjale tagastama sõiduki võtmed ja registreerimistunnistuse ning kohustatud fikseerima  sündmuse koheselt kohalikus politseis ja teavitama sellest ka Rendileandjat. Sõidukist lahkudes on Rentnik kohustatud lukustama kõik uksed, sulgema aknad ja luugid, ning eemaldama nähtavatelt kohtadelt sõidukis olevad väärtesemed. Samuti ei tohi sõidukisse jätta sõiduki registreerimistunnistust, rendilepingut ja sõiduki võtmeid. Kui Rentnik on rikkunud või kahjustanud sõidukit, mis ei ole kaetud kindlustuslepinguga või ei esita kindlustuse nõutud dokumente, hüvitab Rentnik kahju täies ulatuses. Sõiduki vigastuse ilmnemisel või tekkimisel rendiperioodi jooksul on Rentnik kohustatud viivitamatult teavitama sellest Rendileandjat. Kõik rentniku ja/või matkaauto kasutajate poolt rendiperioodi jooksul põhjustatud nõuded kolmandatelt isikutelt (näiteks liikluseeskirjade rikkumised, parkimistrahvid, viivistasu otsused, auto teisaldamised jms) kuuluvad Rentniku poolt täielikule hüvitamisele ka tagantjärgi.

Lepingu kehtivus

Rendilepingu allkirjastavad mõlemad pooled (Rendileandja ja Rendilevõtja) pärast seda, kui Rentnik on tasunud kogu renditasu. Allkirjastatud leping on kohustuslik mõlemale poolele ja seda ei või pärast allkirjastamist muuta.

Iga allakirjutatud leping on siduv ka juhul, kui Rentnik ei ole seda läbi lugenud või sellest aru saanud. Soovitame alati enne lepingu allkirjastamist tingimused täpselt läbi lugeda ning vajadusel täpsustada. Hilisemaid pretensioone ei rahuldata.